Wedden op Formule 1.

De nieuwe Formule 1 Grand Prix format.

Om te wedden op Formule 1 moeten je eerst weten hoe Formule 1 exact werkt. Voor degene die het gemist heeft, afgelopen weekend werd de allereerste Formule 1 Grand Prix Qualifying Sprint race gereden. Dit is een nieuwe Grand Prix format en is nog nooit eerder op deze manier georganiseerd. De eerste qualifying sprint race werd gereden op Silverstone in Groot-Brittannië. In het huidige Formule 1 kampioenschap worden er nog twee Grand Prix’s gereden met deze nieuwe format. Welke races en dus welke circuits het exact gaan worden wordt later nog bekendgemaakt.

Hoe werkt de Qualifying sprint race?

De Sprint Qualifying race is uniek en werkt als volgt.

Naast de practice, qualifying en race wordt er nog een sprint qualifying race van 100km toegevoegd aan het race-weekend. Deze vindt plaats na de eerste qualifying. Enkel de eerste drie plaatsen kunnen hierbij punten verdienen. De 1ste plaats krijgt namelijk drie punten. Vervolgens de 2de plaats twee punten en tot slot de derde plaats verdiend 1 punt. Er wordt geen podium ceremonie gehouden. Deze wordt bewaard voor de grote race op zondag.

De grid formatie voor de sprint qualifying race wordt bepaald door de qualifying die de dag ervoor al gereden wordt. Ook is er nog een practice sessie voor de sprint race.

formule 1 grand prix format of schema
type weddenschappen voor formule 1

Wedden op Formule 1: hoe doe je dat?

Bij Blitz kun je wedden op Formule 1 maar hoe werkt dit nu exact? Je kunt op verschillende manieren wedden op jouw favoriete Formule 1 coureur of op een Formule 1 team.

Daarnaast kun je inzetten op de race maar je kunt ook een weddenschap plaatsen op het gehele Formule 1 kampioenschap.

Als je wilt wedden op het Formule 1 kampioenschap moet je echter wel wachten tot het gehele kampioenschap is beëindigd om je prijs in ontvangst te nemen. Als je daarentegen op een race inzet zal je na de race direct jouw geld kunnen opnemen indien je natuurlijk een juiste voorspelling maakt.

Tot slot is er voor de echte thrill-seekers de live betting oftewel live weddenschappen. Hiermee kun je tijdens de Formule 1 race wedden met de beste odds.

Heb jij al ingezet op jouw favoriet? Doe het direct!