Blitz Pickz week 44 – 2021

De Champions League is weer terug! De eerste speeldag van de terugwedstrijden gaat van start, dat betekent: revanche tijd! City krijgt Brugge op bezoek, PSG gaat naar Leipzig en in Liverpool wacht er weer een spannende confrontatie tussen Klopp en Simeone. Kortom: genoeg voor wat mooie Blitz Pickz!

Picks Manchester City - Club Brugge

Tijdens de vorige Champions League speeldag werd Club Brugge eventjes terug met de voeten op de grond gezet. Pep Guardiola en de Citizens kwamen, zagen en veroverden: Club kreeg in eigen huis maar liefst 5 doelpunten om de oren. Brugge is nog steeds in de running om te overwinteren in Europa. Kunnen ze punten sprokkelen in het hol van de leeuw?

 

Match Facts

  • Man City verloor haar laatste 2 wedstrijden, Club Brugge daarentegen is bezig aan een winstreak: zij wonnen hun laatste 3.
  • Club Brugge scoorde in zijn laatste 11 wedstrijden. Man City scoorde in 3 van de laatste vijf wedstrijden en kent scoorproblemen.

 

Blitz Picks:

Dimitri: Correct score 2-1 @ 10.5

Diek: Both Teams to Score @ 2.21

Henk: Man City (-2) @ 1.48

Picks Leipzig - PSG

Het dondert in Parijs: Sergio Ramos staat met één been buiten, Messi moet zijn eerste assist of goal nog maken en FFP straffen schuilen om de hoek. Ook bij Leipzig loopt het niet al te best: met 0 op 9 zijn ze zo goed als uitgeschakeld in de Champions League. Het moment van de waarheid: de drie punten thuis houden, of verdwijnen van het Europese podium.

 

Match Facts

  • Not the GOAT?: Messi heeft letterlijk nog niets bereikt in Ligue 1 dit seizoen. Met 0 assists en 0 goals in een farmer’s league, heeft hij serieus wat goed te maken.
  • Vorm hervatten: RB Leipzig heeft na hun slechte start al vijf wedstrijden niet verloren in de Bundesliga
  • In het land der blinden, is de eenoog koning: in Ligue 1 staat PSG echter wel met kop en schouders bovenaan. Na 12 wedstrijden staan ze maarliefst 8 punten op kop.

 

Blitz Picks:

Dimitri: PSG wins @ 2.43

Henk: RBL wins @ 2.80

Diederik: Both Teams to Score @ 1.43

Picks Liverpool - Atletico Madrid

De Dynasty van Klopp in Liverpool houdt maar niet op. Liverpool blijft iedereen in hun pad vernietigen. Ze legden Manchester Utd naast zich neer, en ook Atletico Madrid bleek in de vorige wedstrijd toch een maatje te klein voor de scousers. Zetten ze hun traject naar een zoveelste CL-finale voort, of worden ze toch gestopt door de bestbetaalde coach ter wereld en zijn ploeg?

 

Match facts:

  • Inshallah: Mohammed Salah profileert zich steeds meer als de beste voetballer op aarde. Met 10 opeenvolgende wedstrijden met een doelpunt, een paar hattricks en wondergoals is hij momenteel de player to watch.
  • Form: Liverpool haalde 9 op 9 in de Champions League. Ook in de Premier League verloren ze nog niet.

 

Blitz Picks

Dimitri: Atletico Madrid wins @ 5.25

Henk: Liverpool wins @ 1.65

Diederik: Both teams to score @ 1.71