Blitz Pickz: week 43 – 2021

Na een Champions League week vol verrassingen op het Europese en nationale podium, begint een bekerweek! Eersteklassers schuiven aan in de bekerwedstrijden: een drukke week voor zowel de spelers als de sportwedders dus. Blitz kiest weer drie wedstrijden voor je uit, analyseert ze en geeft je enkele goede wedtips: dit zijn de Blitz Pickz van deze week!

Picks KV Mechelen - Union

Union is dé verrassing van de Jupiler Pro League dit jaar. Na 12 wedstrijden staan ze als promovendus helemaal bovenaan de stand met 2 punten voorsprong. Dante Vanzeir en Deniz Undav zijn hyper efficiënte spitsbroers. Maar van wie verloren ze dit seizoen al wel? KV Mechelen. De Kakkers zijn berucht in bekerwedstrijden: dit wordt een knalwedstrijd!

 

Match Facts:

  • Beker specialisten: KV Mechelen is de enige ploeg ooit die de Croky Cup wist te winnen buiten de eerste klasse. In 2019 won KV Mechelen vanuit de 2de klasse.
  • Spitsbroers: Denis Undav en Dante Vanzeir zijn twee handen op één buik. Beide vonden ze het net al 8 keer in 12 wedstrijden, met een stapeltje assists voor elkaar erbovenop.
  • De Storm: Ook Nikola Storm is niet onbekend met de goal: hij scoorde al 6 keer in de reguliere competitie en toont zich als dé sterkhouder van KV Mechelen.

 

Blitz Pickz

Henk: KV Mechelen Wins @ 3.30

Dimitri: Union Wins @ 2.09

Randy: Union Wins @ 2.09

Diek: Over 3.5 Goals @ 1.95

Picks Tottenham Hotspurs - Man Utd

Manchester United zit in een rompslomp: met een sterrenploeg die bovenaan de Premier League hoort te schitteren, staan ze nu op een erbarmelijke 7de plaats. Na de complete afslachting in eigen huis tegen Liverpool hebben ze wat goed te maken. Ook de Spurs kennen niet hun beste seizoen. Na de mislukte transfer poging van Harry Kane toont hij zich zwakker dan gewoonlijk. De lelijke eendjes van de G6 vechten het uit voor drie broodnodige punten.

 

Match Facts:

  • De Ronaldo-Factor: De man die het woord ‘verouderen’ niet kent vond het net al 6 keer in 9 wedstrijden voor Manchester United. Het merendeel van deze goals kwamen op cruciale momenten en zorgden voor onverwachte winsten.
  • Waar is Harry: Kane daarentegen vond nog maar één keer het net in 6 Premier League wedstrijden. De Hattrick die hij behaalde op Europees podium was tegen een heel zwakke en onbekende tegenstander.
  • Olin of Olout: Ole Gunnar Solskjaer staat op de rand van ontslag. Na het 0-5 verlies tegen Liverpool, bestaat de kans dat hij zaterdag niet meer aan de zijlijn staat.

 

Blitz Pickz:

Henk: Man Utd Wins @ 2.33

Dimi: Cristiano Ronaldo scores @ Odds TBD

Randy: Draw @ 3.55

Diek: Correct score 1:2 @ 8.70

Picks AS Roma - AC Milan

Twee erfgoedclubs in de top 4 van La Bella Italia nemen het tegen elkaar op. Ook AS Roma komt net als Man Utd uit een domperweek. Na een pijnlijke nederlaag op Europees niveau, de grootste nederlaag ooit in de coaching carrière van Mourinho, hebben ze wat goed te maken. Hoewel ze 4de zijn in het klassement, is de kloof al 9 punten met de Italiaanse leiders Napoli en AC Milan. Drie zeer belangrijke punten staan op het spel.

 

Match Facts

  • Snikhete vorm: AC Milan verloor dit seizoen nog niet in de reguliere competitie en won haar afgelopen vijf wedstrijden, AS Roma verloor al drie keer.
  • Collective efforts: in beide ploegen heerst er geen echte ‘topspits’. Alle doelpunten zijn verdeeld onder de gehele ploeg. Jordan Veretout en Rafael Leão zijn respectievelijk het efficiëntst met vier doelpunten in de reguliere competitie.
  • Zlatan is back: de bad boy van het voetbal is helemaal terug van blessure. Vorige week duwde hij AC Milan met een late goal voorbij Bologna.

 

Blitz Pickz

Henk: AS Roma Wins @ 2.48

Dimi: AC Milan Wins @ 2.75

Randy: AS Roma Wins @ 2.48

Diek: Total Goals Under 2.5 @ 2.35