Blitz Picks: Champions League 18/10/2021

Een Champions League-week: dat is snoepen voor iedere sportwedder! Met een resem aan topmatchen, zowel nationaal als internationaal, zijn er immens veel kansen om een mooie weddenschap neer te plaatsen. Hulp nodig? Dit zijn onze picks van de week.

Club Brugge - Manchester City

Dé Champions League match van de week voor Belgische voetbalfans. Club Brugge zette zich verrassend sterk op in de twee eerste Europese wedstrijden van het seizoen. Na een gelijkspel tegen PSG en winst in Leipzig ontvangen ze nu het Manchester City van Pep Guardiola. City zelf staat minder sterk dan gewoonlijk: met ‘maar’ een derde plaats in de Premier League en verlies tegen PSG staan ze immers onder Club Brugge in de CL-groep. Indien Brugge één punt of meer kan pakken, en RB Leipzig verliest, is het zo goed als zeker van overwintering in Europa.

 

Match facts:

  • 2021 is het jaar van Noa Lang en Charles de Ketelaere. Ze schitterden op het Europese podium en zagen ieders hun marktwaarde stijgen met meer dan €10.000.000.
  • Terwijl ze normaal veel scoren, komt Man City dit seizoen een spits te kort: in hun laatste vijf wedstrijden scoorden ze maar één keer meer dan 2 goals. Club scoorde daarentegen in ieder van zijn 14 wedstrijden dit seizoen.
  • De muur van Pep: Manchester City silkte nog maar 3 tegendoelpunten in 8 wedstrijden in de Premier League. In de Champions League zijn dat er echter al 5.

 

Blitz Picks:

Diederik: Draw @ 6.00

Henk: Man City wins @ 1.28

Dimitri: Man City wins @ 1.28

Randy: Man City (-2) @ 2.95

Atlético Madrid - Liverpool

Twee Europese grootheden clashen dinsdag voor de eerste plaats in hun Champions League groep. Beide speelden meerdere CL-finales in de laatste 10 jaar en zijn doorwinterde winnaars. Houdt het blok van Simeone het 90 minuten vol tegen de aanvallende drietand van Klopp?

Match Facts:

  • Supervorm: Liverpool verloor dit seizoen nog geen enkele keer. Atletico Madrid moet niet onderdoen: ook zij verloren nog maar één keer.
  • The best defense is a good offense: in hun laatste drie duels, scoorden beide teams iedere keer. Met pijlsnelle counters zijn ze elkaar graag te snel af.
  • De (niet zo) nieuwe profeet: Mohamed Salah blijft het beter doen, hij maakte al drie weken na elkaar Puskas-waardige goal en is bezig aan het mogelijks beste seizoen van zijn carrière.

 

Blitz Picks:

Diederik: Both teams to score @ 1.78

Henk: Liverpool wins @ 2.28

Randy: Draw @ 3.40

Dimitri: Liverpool wins @ 2.28

PSG - RB Leipzig

Het moment van de waarheid voor RB Leipzig. Indien het deze week geen punten kan pakken tegen Paris Saint Germain wordt het wel héél erg moeiljk een Europese overwintering te bemachtigen. Draaien ze hun moeilijk seizoensstart om, of wordt dit een minder jaar in de storm naar de top van RB Leipzig?

Match facts:

  • Povere start: RB Leizpig kent één van hun zwakskte seizoensstarten in de laatste jaren. Met 0 op 6 in de Champions League en een zwakke 8ste plaats in de Bundesliga is er heel wat werk voor de boeg. Terwijl PSG eerste staat in Ligue 1 kenden ze minder succes dan verwacht. Het nieuwe ‘Dream Team’ met Messi, Ramos, Donnarumma en vele meer als nieuwe aanwinsten verloor immers al een keer in Ligue 1, een liga waar ze ieder jaar alles horen te winnen. Ook in de Champions League toonden ze zich wisselvallig met een povere gelijkspel tegen Club Brugge.
  • Doelenfestijn: RB Leipzig wist nog maar 2 keer niet te scoren dit seizoen. Ook PSG kon nog maar één keer het doel niet vinden. Daartegenover hebben ze een zwakke defensie; beide staan ze netjes op gemiddeld 1 tegendoelpunt per match.

 

Blitz Picks:

Diederik: Both teams to score @ 1.78

Henk: PSG wint @ 1.45

Dimitri: Messi scores first goal @ 4.05

Randy: PSG wint @ 1.45